Dino Toso Award naar Loic Bigois

Tiede-Jan (TJDoornbos)
De Dino Toso Award is gewonnen door Loic Bigois van Brawn GP. De award heeft een Nederlands tintje daar die vernoemd is naar de vorig jaar overleden Dino Toso, een Nederlander die een expert was op het gebied van aërodynamica.

Tijdens het Oxford World Motorsport Symposium werd de prijs uitgereikt. "Ik ben extreem trots dat ik deze prijs in ontvangst heb mogen nemen. Ik had enorm veel waardering voor Dino, dus dat deze award naar hem is vernoemd, maakt het nog specialer. Ik wil echter nog wel iets opmerken. Ik vind dat deze prijs beter kan worden uitgereikt aan een hele aërodynamica-afdeling, want het gaat hier om een teamprestatie, niet om het werk van een individu." aldus Bigois.

Hij vervolgde met: "We hebben een succesvol, maar moeilijk jaar achter de rug. In dezelfde week dat we een dubbelzege boekten in Melbourne, begon de reorganisatie in de fabriek. Ik wil deze award dan ook graag aan onze volledige aërodynamica-afdeling opdragen. Aan de mensen die hier nog steeds werken, maar ook aan de mensen die in maart moesten vertrekken. Ik wil ze allemaal enorm bedanken."

Beide F1-titels werden door Brawn GP gewonnen dit jaar.