Force India wil rookietesters mogelijk vastleggen

Peterselieman
Force India test komende week tijdens de rookietest DTM-rijder Paul di Resta en IndyLights-kampioen JR Hildebrand. Volgens teambaas Vijay kan een van de twee rekenen op een vaste aanstelling als ze goed presteren in Jerez.

"We zijn erg blij dat Paul en JR voor ons in actie komen tijdens de rookietest. Ze hebben het allebei erg goed gedaan in de simulator en we hoefden dan ook niet lang na te denken over of we ook met ze wilden gaan testen. Tijdens de test zullen we erg goed letten op de prestaties van beide rijders. Als ze het goed doen, en ik weet zeker dat dat het geval zal zijn, zullen we kijken of we ze een permanente rol kunnen geven binnen het team, bijvoorbeeld als test- en reserverijder," zei de Indiër.

Opvallend is dat Mallya zijn landgenoot Karun Chandhok niet laat testen in Jerez begin december. "Ik heb het al vaker gezegd: nationaliteit is niet het belangrijkste punt waarop wij selecteren. We kijken op de eerste plaats naar hoe getalenteerd en toegewijd een rijder is en we hebben van Di Resta en Hildebrand eigenlijk al genoeg gezien om te weten dat zij dat zijn."