Mellberg:"We wisten dat AZ aanvallend zou spelen

Olga Kroeders
De beste aankoop van Olympiakos Piraeus sinds jaren, zo werd Olof Mellberg gisteren door een Griekse journalist omschreven. De Zweedse verdediger geeft lijn aan de defensie van de Griekse kampioen.

Tegen AZ bleef Olympiakos met hangen en wurgen overeind, maar hield het wél de nul. Mellberg was zeer content met het gelijkspel, al realiseerde hij zich ook dat AZ de gevaarlijkste ploeg was. "Maar dat neemt niet weg dat wij ook kansen hebben gehad", zei hij na afloop tegenover Goal.com.

"We wisten dat AZ aanvallend ging spelen omdat zij moesten winnen", vervolgde de Zweed. "Dat zorgde voor ruimte in de omschakeling. We kregen nog kansen, maar met dit punt zijn wij tevreden. In de Champions League een punt pakken in een uitwedstrijd is niet verkeerd."

De omstandigheden in Alkmaar waren door de harde wind verre van ideaal. "Dat maakte het lastig met hoge ballen, maar we bleven geconcentreerd." Olympiakos heeft over twee weken tegen Arsenal genoeg aan een punt om zich te plaatsen voor de knock out-fase van de Champions League.