Rosberg verwacht overwinningen in 2010

Peterselieman
Nico Rosberg verwacht dat hij in 2010 enkele overwinningen in de Formule 1 zal gaan boeken. Van de Duitser wordt verwacht dat hij in de komende dagen zal tekenen bij Mercedes Grand Prix na sinds 2006 voor Williams uitgekomen te zijn. Bij die renstal vertrok hij onlangs.

"Ik denk dat verandering goed is. Ik ben nu vier jaar bij Williams geweest en het is goed voor mij om eens in een andere omgeving actief te zijn," zei Rosberg bij een PR-evenement van Allianz op de Hungaroring. "Het geeft me de mogelijkheid om te kijken hoe een ander team werkt en om me te ontwikkelen als coureur. Daarnaast wil ik de stap maken naar een auto waarmee ik races kan winnen."

Rosberg denkt dat zowel Red Bull Racing als Mercedes Grand Prix, dat tot vorige week Brawn GP heette, weer vooraan mee zullen gaan draaien in de Formule 1. Daarnaast verwacht hij dat Ferrari en McLaren zich weer vooraan melden. "Ik weet alleen niet wie het snelste zal zijn. Ferrari en McLaren omdat ze in het verleden het al waren en Brawn en McLaren omdat ze dit jaar er bij zaten en niet alleen in het begin van het jaar, maar ook omdat ze door het jaar heen ontwikkeld hebben. Ze hadden aan het einde van het jaar nog steeds de snelste auto."