Räikkönen: "De deur staat open, maar..."

Sally (Tessa)
Kimi Räikkönen lijkt, nu hij niet rond kon komen met McLaren Mercedes en daarom besloot een sabbaticaljaar te nemen, zijn heil te gaan zoeken in de rallysport. In een interview met de officiële Formule 1-website zegt de Fin dat het nog niet zeker is, maar hij zeker die optie in overweging heeft.

Räikkönen heeft altijd gezegd dat zijn toekomst in de F1 af zou hangen van of hij een competitieve wagen zou rijden, en nu de deal met McLaren afgeketst is vindt hij dat dat niet het geval is. "Ik had het gevoel dat McLaren de beste optie was om races te winnen en opnieuw een wereldkampioenschap na te jagen. Maar nu dat niet doorgaat, is een jaartje ertussenuit het gevolg. En om eerlijk te zijn, ik zal alleen terugkeren in 2011 als een competitieve auto beschikbaar is."

Op de vraag wat hij dan zoal gaat doen in dat jaar vrij, antwoordde de Fin dat hij dat nog niet weet. Wel zei Räikkönen dat hij bekeek of hij in de rallysport gaat rijden. En dat hij ook daar een snelle wagen wil hebben. Als dat niet doorgaat, zal de voormalig Ferrari-coureur meer tijd met familie en vrienden doorbrengen. Of hij in 2011 weer in de F1 rijdt, hangt dus heel erg af van het materiaal: "Ik wil niet alleen racen om als onbekende rond te rijden. Daar ben ik niet in geïnteresseerd. Maar het duurt nog even tot die tijd, dus laten we zien wat er gebeurt de komende maanden."

De deal met McLaren ging niet door ondanks veelvuldig overleg met het management van de Fin, omdat sommige zaken niet tot een bevredigend akkoord konden komen. En nu Jenson Button getekend heeft bij het Britse team, lijkt dit definitief. Toch mag Button niet weg bij zijn oude team, Brawn GP (het huidige Mercedes Grand Prix), en ook voor Kimi lijkt er een plekje vrij bij dat team. Räikkönen vertelde daar iets anders over: "Nee, ik heb geen gesprekken gehouden met Brawn. Ik denk dat zij twee Duitse coureurs hebben komend jaar nu Mercedes daar een vinger in de pap heeft."

Een andere vraag was of Kimi in 2009 zijn doel had behaald, omdat Fernando Alonso, die bij Ferrari getekend heeft waardoor de Fin overbodig was geworden, gezegd zou hebben dat die na Ferrari zou stoppen omdat ieder ander team een stap terug is. Dus Räikkönen zou met opgeheven hoofd kunnen stoppen. "Ik heb mijn droom behaald dat ik wereldkampioen ben geworden bij de coureurs. En onder de goede condities ben ik gretig om terug te komen. De deur staat open, laten we kijken wat de toekomst brengt."