Fry: "Button had bij ons meer gekregen"

Sally (Tessa)
Nick Fry, de directeur van Mercedes Grand Prix (het voormalige Brawn GP-team), zegt dat het geen kwestie was van geld dat Jenson Button naar McLaren Mercedes is vertrokken. Het bod dat het voormalige team van de Britse coureur deed, was veel hoger dan eerder in de media was verschenen.

"We waren niet verrast, maar natuurlijk wel erg teleurgesteld. We dachten dat we genereus waren in ons aanbod, dat beduidend hoger lag dan de bedragen die in de media genoemd werden", aldus Fy in gesprek met Autosport. "Ook zouden we Jenson een auto gegeven hebben die hem kampioen had gemaakt, en we hadden gehoopt dat hij bij ons was gebleven, omdat we er veel vertrouwen in hebben volgend jaar weer te kunnen winnen."

Fry ging verder: "Wij geloven ook dat ons aanbod hoger was dan wat McLaren bood en Jenson heeft me persoonlijk laten doorschemeren dat dat mogelijk ook waar is. We waren ook van plan hem een deal voor de langere termijn aan te bieden. Hij had namelijk een driejarige overeenkomst voor ons, waarvan 2009 het eerste jaar was. We waren graag de resterende twee jaar met hem doorgegaan."