Teambazen: "Vettel beste coureur in 2009"

Peterselieman
Niet Formule 1-wereldkampioen Jenson Button maar runner up Sebastian Vettel is door de teambazen gekozen tot beste coureur van 2009. Het blad Autosport vroeg de tien teambazen van de huidige teams om hun lijstje met de acht beste coureurs te maken.

Het scoresysteem is gelijk met dat van de puntentelling in de Formule 1. Vettel werd hierdoor eerste met 76 punten. Tweede werd Button met 67 punten. De wereldkampioen van 2008 Lewis Hamilton verzamelde 65 punten, waarmee hij Fernando Alonso en Rubens Barrichello ruim voorbleef. In de top tien staan verder nog op een gedeelde zesde plaats Kimi Räikkönen en Mark Webber, Felipe Massa op plaats acht, voor Robert Kubica en Adrian Sutil die met acht punten de ranglijst afsluit.

Vettel is blij met de erkenning die hij van de teambazen krijgt, maar erkent tegelijkertijd dat de prijzen op de baan verdeeld worden. "Het is een eer om de erkenning te krijgen na zo'n geweldig seizoen met veel ups en downs. De stemmen helpen me helaas niet om volgend jaar sneller op het circuit te zijn en het komt op mij aan om me volgend seizoen weer te bewijzen," zei de Red Bull-coureur die pas 22 jaar oud is.