[NHL] Flyers beginnen goed aan road trip

Denny (nyny83)

De Philadelphia Flyers zijn hun serie uitwedstrijden goed begonnen door met 2-3 van de Los Angeles Kings te winnen. Backup-goalie Brian Boucher, die slechts twee keer eerder in de basis startte dit seizoen, wist 37 schoten te stoppen.

De Flyers hebben nu zeven van de laatste acht wedstrijden gewonnen, maar speelden wel twaalf van de laatste vijftien wedstrijden thuis. Nu heeft het team uit Philadelphia de eerste van een serie van vijf uitwedstrijden gespeeld. Mika Pyorala maakte zijn eerste NHL-goal. "Ik denk niet dat we onze beste wedstrijd speelden, maar goede teams kunnen zich dan toch naar de overwinning vechten. Dat is precies wat we deze wedstrijd hebben gedaan," aldus Flyers-coach John Stevens.

Ondanks het gemis van Ryan Smyth, de left wing die dit jaar center Anze Kopitar tot grote hoogten laat stijgen, namen de Kings de leiding. Jarrett Stoll wist te scoren met een schot van de zijkant dat houdbaar leek voor Boucher. Philadelphia nam in de tweede periode de leiding. Eerst scoorde Mika Pyorala uit een rebound van een schot van Scott Hartnell. Na een lange periode van puckbezit bracht Mike Richards de Flyers op voorsprong met een one-timer uit een pass van Claude Giroux van achter het net.

In de derde periode zorgde rookie James van Riemsdyk voor de uiteindelijke winnende treffer uit een rebound van een afstandsschot van Braydon Coburn. De Kings wisten nog wel terug te komen tot 3-2 via verdediger Drew Doughty die een powerplay-goal scoorde, maar kwamen uiteindelijk ondanks een levensgrote kans 15 seconden voor tijd niet verder dan 2-3.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Los Angeles KingsPhiladelphia Flyers2-3
Edmonton OilersColorado Avalanche6-4
Minnesota WildPhoenix Coyotes2-3
Detroit Red WingsDallas Stars1-3
Buffalo SabresFlorida Panthers2-6