Beerens belde Pranjic over terugkeer

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Dat het sc Heerenveen dit seizoen niet voor de wind gaat is bekend. Roy Beerens zag het onlangs niet meer zitten en nam contact op met Danijel Pranjic. "Hij zei 'kom terug, we missen je'."

Pranjic vertrok de voorbije zomer naar Bayern München. Het verblijf van de Kroatische middenvelder in Duitsland is echter nog niet gelukkig gebleken. Pranjic staat lang niet altijd in de basis. "Ik vertelde Roy dat hij vertrouwen moest houden en ik hield hem voor dat hij zou scoren", aldus Pranjic over het contact met Beerens. "Roy scoort inderdaad de 1-0 en Heerenveen wint met 3-0."

"Ik volg sc Heerenveen uiteraard nog steeds", vervolgde hij tegenover Sportal.hr. "Ik probeer regelmatig hun wedstrijden te kijken, maar de resultaten zijn nog niet goed. Ik hoop dat het snel beter wordt. Ook dit seizoen zitten er enkele goede spelers in de ploeg. Ze hebben de kwaliteiten om in de top mee te doen."

Bij Bayern München heeft Pranjic het goed naar zijn zin. "Het is een absolute topclub. Gelukkig spreekt iedereen hier Engels, dus met de taal heb ik geen probleem. Ik volg nu wel Duitse les om het ook zo snel mogelijk onder de knie te krijgen."