Yu wil Timmer brief schrijven

Peterselieman
Jing Yu zegt zich schuldig te voelen over haar val in Thialf op de 500 meter afgelopen vrijdag. De Chinese gleed in de bocht onderuit, waarbij ze Marianne Timmer meenam. De Nederlandse liep bij die val een breuk in haar enkel op en mist hierdoor de Olympische Spelen in Vancouver.

Ook Yu kwam er niet ongeschonden vanaf in Heerenveen. "Ze heeft enorm last van haar nek, maar we denken dat ze begin december weer mee kan doen aan de wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City," meldde haar coach Sijtje van der Lende tegen BN/De Stem. "Ze voelt zich schuldig, maar ik heb tegen haar gezegd dat iedereen rijdt voor eigen risico."

"Het zou trouwens minder erg voor Marianne zijn afgelopen als ze niet geremd had. Maar goed, dat is achteraf praten. Yu wilde bloemen naar Marianne sturen, maar we weten geen adres van haar. Daarom schrijven we een brief aan de KNSB waarin ze haar medeleven betuigt. De bond zal die brief dan wel bij Marianne bezorgen," meldde Van der Lende over de valpartij die mogelijk een vroegtijdig einde maakte aan de schaatsloopbaan van Timmer.