[Upd] 'Button rond met McLaren'

Peterselieman
Het lijkt er steeds meer op dat Jenson Button in 2010 voor McLaren zal gaan rijden. De wereldkampioen zal waarschijnlijk later deze week nog aangekondigd worden als de teamgenoot van Lewis Hamilton.

Button kwam in beeld bij McLaren nadat de onderhandelingen met Kimi Räikkönen stuk liepen op diens salariseisen. De Brit bezocht vrijdag al de fabriek in Woking en maandag zou er verder onderhandeld zijn over een nieuw contract. Verwacht wordt dat de besprekingen in de komende dagen afgerond zullen worden.

Button was dit seizoen lang in onderhandeling met Brawn GP. Na het behalen van de wereldtitel werden de besprekingen opgevoerd, maar deze zijn op niets uitgelopen omdat Button te veel salaris eist voor 2010. De wereldkampioen zou naar verluidt acht miljoen pond willen hebben voor een jaar, terwijl Brawn GP niet verder wilde gaan dan de helft.

Maandag werd bekend dat Brawn overgenomen is door Daimler en nu door het leven zal gaan als Mercedes Grand Prix. De overname heeft volgens teambaas Nick Fry niets aan dat standpunt veranderd. "Er verandert niets," zei Fry tegen de BBC. "We hebben minder budget dan de andere teams en dat is wat Mercedes graag wil. In deze financieel moeilijke tijden moet je de broekriem aanhalen. We spraken met Jenson over wat wij denken dat een verantwoord salaris is en daar gaat niets aan veranderen."

Button zou nu volgens The Guardian bij McLaren zes miljoen pond op jaarbasis gaan verdienen. Dit zou de helft minder zijn dan Lewis Hamilton. Bij Mercedes Grand Prix zouden nu twee Duitse coureurs in beeld zijn. Naar verluidt heeft Nico Rosberg al een contract bij de renstal op zak. Ook Nick Heidfeld zou in beeld zijn bij de renstal.

Update

Volgens The Daily Mirror zou Jenson Button volgens de geruchten voor drie jaar getekend hebben bij McLaren. Ook zou hij een behoorlijke salarisverhoging overeen zijn gekomen.