Pantelic: "V. Persie met vijf weken weer terug"

Olga Kroeders
Robin van Persie heeft zich gewend tot Mariana Kovacevic, een Servische 'wonderdokter' die de ingescheurde enkelband van de Arsenal-aanvaller zal behandelen. Ajacied Marko Pantelic heeft alle vertrouwen in Kovacevic.

Van 'kwakzalverij' wil Pantelic dan ook helemaal niets weten. "Mariana is een gerespecteerde dokter, die gewoon de reguliere artsenopleiding heeft voltooid", benadrukt de aanvaller tegen De Telegraaf. "Haar moeder was de bekendste medicus van het land. Mariana is een heel aardige vrouw, die mensen wil helpen."

Ook Pantelic bezocht in het verleden Kovacevic. "Ik was - op 24-jarige leeftijd - de eerste voetballer die een bezoek aan haar privékliniek bracht. Aanvankelijk had ik ook mijn twijfels. Dat heeft iedereen. Maar vervolgens wil je nooit anders meer."

Orlando Engelaar (PSV) kent Kovacevic ook. "Wat zij doet, is het versnellen van het zelfherstellend vermogen dat ieder lichaam heeft. Ze gebruikt daarvoor onder meer de vruchtbaarste cellen uit een placenta en elektrische golven. Ik had vorig jaar, toen ik bij Schalke 04 speelde, al positieve verhalen gehoord van Mladen Krstajic. Dit seizoen is Danko Lazovic bij haar geweest. Hij had een duidelijk zichtbaar scheurtje in een hamstring, zou eigenlijk enkele weken niet kunnen spelen, maar kwam tegen Vitesse toch nog het veld in. Heel bijzonder."

"Met de elektroden kan Mariana tot vijftien centimeter diep onder de huid komen", vervolgt Pantelic zijn verhaal. "Het herstel gaat daardoor vier tot tien keer zo snel als normaal. Ik weet zeker dat Robin van Persie er baat bij heeft. Die staat binnen de verwachte vijf weken weer op het veld."