Mercedes blijft McLaren motoren leveren

Peterselieman
Mercedes-Benz zal ondanks de overname van Brawn GP nog tot 2015 de motoren blijven leveren aan McLaren. Ook blijft het bedrijf partner van McLaren. Mogelijk zal de samenwerking ook na deze periode zich uitstrekken.

Deze overeenkomst is gemaakt na wekenlange onderhandelingen tussen de McLaren Group en Daimler AG. De samenwerking tussen beide partijen begon in 1995 en is zeer succesvol gebleken. De McLaren Group zal de 40% aandelen die Daimler in het team had terugkopen. Deze transactie moet in 2011 afgerond zijn, waarna het bedrijf op eigen benen staat. Daarnaast zal vanaf 2011 McLaren Automotive afgesplitst worden van de rest van de activiteiten. Dit bedrijf richt zich op het produceren van kwalitatief hoogstaande sportieve straatauto's.

"Dit is een win-win-situatie voor McLaren en Daimler," zei McLaren-directeur Ron Dennis. "Ik heb altijd al gezegd dat wil een Formule 1-team in de 21e eeuw overleven dan moet het meer zijn dan een renstal. Om Grands Prix en titels te winnen moet een team om geldstromen te verkrijgen en te behouden haar activiteiten uitbreiden. Onze partners spelen een grote rol in het Formule 1-programma. Daarom en omdat de motoren competitief zijn zijn we blij dat Mercedes-Benz naast motorleverancier ook partner blijft tot 2015 en mogelijk nog langer."