Mercedes neemt Brawn GP over

Peterselieman
Mercedes-Benz heeft vandaag bekend gemaakt dat het een aandeel van 75,1% genomen heeft in Brawn GP en het team hernoemd heeft naar Mercedes Grand Prix. Het Duitse bedrijf blijft daarnaast tot 2015 motoren leveren aan McLaren, maar verkoopt de 40% aandelen in de renstal.

"Mercedes zal volgend jaar in het Formule 1-wereldkampioenschap deelnemen met een eigen team," zei de hoogste baas van Mercedes Dr. Dieter Zetsche. "Dit is mogelijk geworden door de overname van 75,1% van de aandelen, 45,1% door Daimler en 30% door Aabar Investments. De rest is nog van de huidige aandeelhouders Ross Brawn, Nick Fry en enkele anderen. De partijen zitten op één lijn, dus het zal een echt Mercedes-Benz team worden."

"Ross Brawn zal aanblijven als teambaas en daarmee behoudt het team haar kracht. Net zoals bij Mercedes Benz High Performance Engines zullen ook de activiteiten van Mercedes Benz Grand Prix onder toezicht staan van Mercedes Benz Motorsport waar Norbert Haug de baas van is."

Het team zal gebruik blijven maken van de basis van Brawn GP in Brackley. Deze faciliteiten waren eerder eigendom van Honda dat eind 2008 de stekker uit haar Formule 1-activiteiten trok. Uit deze fundamenten rees Brawn GP op dat zowel de constructeurs- als de coureurstitel voor zich opeiste. Volgend seizoen zal er voor het eerst sinds 1955 weer met zilverpijlen geracet gaan worden. Wie de coureurs zullen gaan worden is nog niet bekend. Wereldkampioen Jenson Button zit nog zonder stoeltje, terwijl Rubens Barrichello onderdak is bij Williams.