Lotus: "Niet per se Maleisische coureur"

Peterselieman
Het nieuwe Formule 1-team Lotus zal volgens teambaas Tony Fernandes in 2010 niet per se een Maleisische coureur in de auto laten rijden. In de toekomst is het wel het doel om dit te bewerkstelligen mocht een goede coureur zich aandienen.

Het lijkt er op dat Fairuz Fauzy de derde coureur van de renstal zal worden. Een Maleisiër met een racezitje zit er voorlopig nog niet in. "Het belangrijkste is dat het team Maleisisch is en niet de coureur. De mensen kunnen het team aanmoedigen. Neem Ferrari, dat is een Italiaans team en iedere Italiaan moedigt ze aan of je nu de Fin Kimi Räikkönen of de Spanjaard Fernando Alonso laat rijden. Ze hebben al lange tijd geen Italiaanse wereldkampioen gehad, maar het is nog steeds een Italiaans team."

Fernandes wil voorkomen dat er net zoals Alex Yoong een Maleisische coureur de Formule 1 binnenkomt zonder de nodige ervaring. "Hij werd in het diepe gegooid en die fout willen wij niet maken. Iedereen zegt dat hij er klaar voor is, maar met een veld dat 1,5 seconde uit elkaar ligt is het zeer competitief. Fairuz Fauzy is er bij gehaald en niet alleen omdat hij een Maleisische coureur is. Als hij het haalt zou het fantastisch zijn, maar we gaan hem niet in het diepe gooien."