Rusland wil met Hiddink naar EK 2012

Sjors (Sj0rSz)
Guus Hiddink kan zijn contract met de Russische voetalbond verlengen tot en met het EK 2012. Dat schrijft Hiddink zaterdag in zijn column in De Telegraaf. De 63-jarige trainer is sinds 2006 in dienst bij Rusland en speelt deze week voor een WK-ticket tegen Slovenië.

Wanneer Rusland zich niet weet te plaatsen voor de WK-eindronde, dan eindigt volgende week het contract met de Russen. De Russische bondsvoorzitter en de minister van Sport lieten hem vorige maand echter weten langer met hem door te willen.

"Juist het moment waarop dat gebaar gemaakt werd, vond ik heel bijzonder. Omdat daarmee aangegeven werd dat het Russische beleid niet langer van opportunisme aan elkaar hangt", schrijft Hiddink. "Ze willen doorgaan op de ingeslagen weg, waarbij niet alleen het nationale elftal omhoog wordt gelift, maar de hele infrastructuur van het Russische voetbal. Dus van de clubs en bond tot de opleidingen. Een duidelijker signaal dat de mensen met de lange termijn bezig zijn is er denk ik niet."

Hiddink wil echter niet te ver vooruitlopen op de zaken. Zaterdag en woensdag wachten de playoff-duels tegen de Slovenen. "Ik heb vlak voor de zware play-offs tegen Slovenië een andere prioriteit. De komende maanden heb ik nog tijd genoeg om aan mijn toekomst te denken."