Nigeria ontsnapt en plaatst zich voor WK

Maikel (WeebI)
Nigeria heeft door een treffer in de 83e minuut een ticket voor het WK voetbal in Zuid-Afrika voor zich opgeëist. Het won met 2-3 bij Kenia, terwijl concurrent Tunesië onderuit ging in Mozambique.

Nigeria moest winnen van de Kenianen om nog kans te maken op het WK, en moest daarbij zelfs nog hopen op puntverlies van de Tunesiërs, die twee punten voorsprong hadden. Al vroeg kwam Nigeria echter op achterstand in Nairobi door een goal van Dennis Oliech. Lange tijd kon Nigeria maar weinig gevaar stichten, maar omdat Tunesië nog altijd op 0-0 stond in Mozambique mochten de Nigerianen blijven hopen.

Na een uur spelen schoot Obafemi Martins plots de gelijkmaker langs Willis Ochieng, en drie minuten later was Yakubu Aiyegbeni verantwoordelijk voor de voorsprong en dus een virtueel WK-ticket. Tien minuten voor tijd dompelde Allan Wetende de Nigeriaanse fans echter in rouw door de stand weer gelijk te trekken. Toch zouden de Nigerianen een feest mogen vieren. Terwijl Mozambique in eigen huis op voorsprong kwam tegen Tunesië werkte Martins zijn tweede in het net, waardoor Nigeria volgend jaar in Zuid-Afrika aanwezig zal zijn.