Toyota wil Kobayashi racestoeltje gunnen

Peterselieman
Waar Toyota zwijgt over het mogelijke te koop staande design van de nieuwe bolide, maar is open over de toekomst van haar pupil Kamui Kobayashi. De Japanner blijft onder contract staat bij het team, maar mocht hij een stoeltje in de Formule 1 vinden, dan is hij vrij om te gaan.

Toyota trok zich onlangs terug uit de koningsklasse van de autosport, waardoor voor Kobayashi, die twee sterke races reed, een stoeltje in rook op ging. Het team probeert nu iets terug te doen. "We zullen doen wat we kunnen om hem de kans te geven om in de Formule 1 te rijden, ook al betekent het dat hij voor een andere werkgever tekent," zei een woordvoerder tegen Auto Motor und Sport.

Hij herhaalde dat Toyota haar hoofdkwartier in Keulen niet van de hand zal doen, omdat de plaats in gebruik blijft als hoofdplaats voor de Europese autosport. "We willen Toyota Motorsport GmbH omtoveren tot de basis voor Europa. De exacte details zijn nog niet bekend. Voor de overbodig geworden werknemers zullen we een goede ontslagpremie bieden en hulp bieden bij het vinden van een andere baan."