[WB] Boer: "Val Timmer heeft grote impact"

Sjors (Sj0rSz)
Marianne Timmer ging vanmiddag, tijdens de 500 meter, hard onderuit. De Sappenmeerse werd namelijk meegenomen door haar tegenstandster, Yu Jing. De Chinese kon onze landgenote niet meer ontwijken, waarna het tweetal met een brancard werd afgevoerd.

"Zo'n klap heeft een behoorlijke impact," liet Margot Boer, die twee ritten later van start ging, weten. "Het gebeurde vlak voor mijn neus. Het zag er echt heftig uit. Ik ben daarna even naar buiten gegaan om mijn focus weer terug te krijgen. Het is altijd vervelend als een schaatser valt, maar met Marianne heb ik als ploeggenote natuurlijk een goede band. Hopelijk valt de schade mee."

Boer werd uiteindelijk zevende op de kortste afstand bij de vrouwen. "Het was niet super, al ben ik wel te spreken over de opening. Daarna had ik wat missertjes. Toch ben ik wel tevreden. Ik zit weer bij de top-acht."

Bij het aansnijden van de laatste bocht dwaalden de gedachten van Boer toch nog even af naar Timmer. "Ik zei tegen mezelf: als Sang-Hwa Lee maar niet onderuit gaat en mij meeneemt in haar val."