Bulgarije niet, Tsjechië wel F1-circuit

Peterselieman
Bulgarije ziet af van de bouw van een nieuw Formule 1-circuit. De nationale autosportbond zou zelfs al een contract met Bernie Ecclestone voor 2011-2015 op zak hebben, maar de voorzitter van de bond Bogdan Nikolov zegt nu dat de plannen in de ijskast terecht zijn gekomen.

Het ministerie van sport heeft bekend gemaakt dat er alleen maar grond voor de mogelijke bouw van het circuit aangekocht wordt. Nikolov heeft ondertussen alle verder activiteiten van de autosportbond opgeschort. Hij weigert alles nog langer uit eigen zak te betalen.

Beter gaat het in Tsjechië. Daar heeft Toni Charouz plannen om eerst de DTM en later de Formule 1 richting Tsjechië te brengen. Dit zou moeten gebeuren op een circuit nabij de hoofdstad Praag. "De Formule 1 is het doel. Als we met de DTM een goede show neerzetten, dan zouden we misschien de Grand Prix kunnen organiseren." Van het nieuwe 166 miljoen dollar kostende circuit is door Hermann Tilke al een eerste ruwe versie getekend. Op het semi-permanente circuit zou in 2012 voor het eerst gereden kunnen worden.