Buurman verplettert ronderecord Jarama

Marjo (Muck)
Yelmer Buurman’s fantastische Superleague Formula-seizoensfinale in Jarama vorig weekend kreeg afgelopen dinsdag nog net een beetje meer glans toen werd bevestigd dat de RSC Anderlecht-coureur het officiële ronderecord van het circuit had gebroken.

De Nederlander, die zowel de winst in de eerste race als de superfinale op zijn naam schreef, verbeterde het bestaande record met 2,8 seconden. Dit eerdere record stond op naam van Klaas Zwart achter het stuur van een Jaguar 3 liter V10 F1-auto. Buurman reed de ronde van 6,16 km in een tijd van 1:20,011, een gemiddelde snelheid van 172,16 km/uur.

In de kwalificatieronde afgelopen zaterdag liet Max Wissel al de kracht zien van Superleagues 750 pk, V12-auto zien toen de Duitser de 80-secondengrens brak met de tot dan toe snelste tijd van het weekend, 1:19.544.

Buurman over zijn record: "Ik ben een beetje verbaasd omdat ik het circuit voorafgaand aan dit weekend nog niet kende. De auto liep perfect. Toen ik na mijn pitstop voor Seb (Bourdais) uit kon komen had ik een vrije baan voor me en kon ik hard wegrijden. Om eerlijk te zijn had ik nog een halve seconde sneller kunnen zijn want ik had nog wat push-to-pass mogelijkheden over. Ik ken Klaas persoonlijk dus ik vind het ontzettend leuk om dit record van hem af te nemen!"