Loopbaan Safin ten einde

Peterselieman
Juan Martín Del Potro heeft woensdag in het Masterstoernooi in Parijs een einde gemaakt aan de tennisloopbaan van Marat Safin. De Rus ging in Frankrijk onderuit met 4-6, 7-5 en 4-6.

Safin kondigde eerder dit jaar zijn afscheid aan na een loopbaan van twaalf jaar als professioneel tennisser. Zijn hoogtepunten waren het winnen van het Australian open in 2005 en het US Open in 2000. Ook gaf hij Rusland persoonlijk de Davis Cuptitel door in 2006 het winnende punt tegen Argentinië binnen te slaan. Eerder won hij in 2002 al met zijn land deze cup.

Safin tenniste in zijn loopbaan veertien miljoen dollar bij elkaar en bereikte in november 2000 de eerste plaats op de wereldranglijst. Hij zou deze positie negen weken bekleden. In totaal behaalde de Rus vijftien titels in het enkelspel. Bekend onderdeel van zijn spel waren de woedeuitbarstingen. Safin ging vele malen tekeer tegen de scheidsrechters als hij het niet eens was met een beslissing en sloeg in zijn carričre liefst 300 rackets aan diggelen.