Mogelijke overname Brawn door Mercedes

Marjo (Muck)
De onderhandelingen tussen Brawn GP en Mercedes-Benz zijn zo goed als afgerond. Bijna zeker is dat Brawn GP overgenomen zal worden Mercedes. Misschien gaat Mercedes zelfs in 2010 al deel uitmaken van de naam van het team van Ross Brawn.

Het Arabische Aabar, dat voor zestien procent eigenaar is van 'Das Haus', gaat mogelijk deze overname uitvoeren, zo bericht Auto Motor und Sport. Als de overname doorgaat, zal de naam Brawn GP weer direct verdwijnen.

Wanneer de onderhandelingen tussen McLaren en Mercedes ook goed zullen verlopen, kan Mercedes Brawn deze winter nog een nieuwe identiteit geven. Mercedes en McLaren zitten nog tot het einde van 2011 aan elkaar vast, maar mogelijk geeft McLaren zijn fiat als Mercedes ermee instemt tot en met 2012 motoren te leveren. Ook hangt er nog veel af van de lopende sponsorcontracten met bijvoorbeeld Johnnie Walker en Vodafone.

Volgens de Duitse publicatie is het de bedoeling dat Mercedes voor 75 procent aandeelhouder wordt van Brawn en dat de auto's veranderen in zilverpijlen. McLaren is ironisch genoeg zelf degene die eerder dit seizoen de voorzet heeft gegeven voor deze overname. Teambaas Martin Whitmarsh ging ermee akkoord dat Brawn de komende twee seizoenen met Mercedesmotoren zou rijden. Het eerste van deze twee jaren is, met zowel het behalen van de wereldtitel voor Jenson Button als de constructeurstitel, zo succesvol verlopen, dat Mercedes bereid is McLaren aan de kant te schuiven voor Brawn. Geruchten doen de ronde dat deze beslissing de doodsteek kan zijn voor de positie van Whitmarsh.

Ook het feit dat McLaren de afgelopen jaren enkele keren in opspraak is geweest, is voor Mercedes een reden om te vertrekken. Ook kunnen Mercedes en McLaren het niet eens worden over de projecten rond het maken van supercars die geschikt zijn voor de openbare weg.