Jol hoopt op terugkeer Babel en Van der Vaart

Niels (DerMeister)
Ajax-trainer Martin Jol hoopt op een terugkeer van Ryan Babel en Rafael van der Vaart naar Ajax. Dit vertelde hij maandagavond in het programma Sport1 United.

Babel komt in Liverpool veel te weinig aan spelen toe en dreigt zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal kwijt te raken. Mocht hij in deze situatie blijven dan wil Babel terugkeren naar Ajax zo liet hij eerder al weten.

"Het is mooi dat Babel dit wil", zegt Jol. "Hij is heel sterk geworden. Het is jammer dat hij bij Liverpool niet speelt, want zó goed is Liverpool voorin ook weer niet."

Ook Rafael van der Vaart komt weinig aan spelen toe bij zijn club. Jol hoopt dat hij het in zijn hoofd krijgt om terug te keren naar Ajax. "Ik hoop dat er eentje is die het idee opvat (om terug te keren, red.). Qua salaris zijn er genoeg creatieve oplossingen. Van der Vaart zou ons misschien wel de sterkste ploeg van Nederland maken."

Jol hoopt Van der Vaart over te kunnen halen. "En als hij bij Ajax speelt, komt hij ook weer volop in beeld bij het Nederlands elftal. Dat is mijn hoop, maar je moet zo'n speler ook meekrijgen. Als ik iedere week een kop koffie met hem zou kunnen drinken, kan ik hem overtuigen."