[NHL] Sharks vernederen Penguins

Denny (nyny83)
In de topper tussen de San Jose Sharks en de Pittsburgh Penguins waren de Sharks dit keer duidelijk de sterksten. De Penguins werden met 5-0 verslagen. Man van de wedstrijd was goalie Evgeni Nabokov, die enkele belangrijke reddingen maakte en zijn goal schoon hield.

Bij de Sharks hadden Joe Pavelski, Dan Boyle en Manny Malhotra een goal en een assist. Jamie McGinn en Dany Heatley voegden daar nog ieder een goal aan toe. Vooral verdediger Boyle speelde een sterke wedstrijd. Waar het kon kwam hij mee op en ook verdedigend stond hij geregeld op de goede plek. Ook Joe Pavelski viel op in positieve zin, zeker als men in ogenschouw neemt dat hij zijn eerste wedstrijd in weken speelt na een blessure. Pavelski had eigenlijk twee goals en een assist moeten hebben, maar Heatley gaf de puck die al onderweg was naar de goal nog een laatste tikje voor de zekerheid waardoor de goal op zijn naam kwam.

De Penguins leken vooral vermoeid en leden onder het verlies van onder anderen sterspeler Evgeni Malkin, Tyler Kennedy, Sergei Gonchar en Kris Letang die na de eerste periode moest afhaken. Volgens aanvaller Matt Cooke was dat echter geen excuus: [i]"Je kunt het als excuus gebruiken maar ik denk niet dat dat de juiste manier is. We moeten gewoon accepteren dat we nu wat tegenslagen hebben en proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan. Desnoods maar wedstrijden met lelijk hockey met 1-0 winnen.

De Sharks begonnen een stuk sterker aan de wedstrijd getuige het 13-3 voordeel in aantal schoten op doel in de eerste periode. Na deze periode stonden de Sharks dan ook 2-0 voor. Jed Ortmeyer veroverde de puck en passte naar McGinn die in twee pogingen de puck langs goalie Marc-Andre Fleury wist te werken. Met nog vier minuten te gaan in deze periode maakte Pavelski in de powerplay de 2-0 door een harde pass van Boyle van richting te veranderen.

In de tweede periode zetten de Penguins vroeg wat druk, maar de Sharks wisten toch de 3-0 te maken. Boyle kon in zijn eentje door de verdediging van de Penguins heen schaatsen om de 3-0 binnen te schieten. Na deze goal werd Fleury gewisseld voor backup goalie Brent Johnson. Die deed het niet veel beter, want nog geen twee minuten kon Heatley een rebound van een schot van Pavelski binnentikken. De goal van Malhotra halverwege de derde periode was slechts nog van belang voor de statistieken.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
San Jose SharksPittsburgh Penguins5-0
Los Angeles KingsNashville Predators1-3
Boston BruinsBuffalo Sabres4-2
Toronto Maple LeafsDetroit Red Wings5-1
Montreal CanadiensTampa Bay Lightning1-3
Ottawa SenatorsNew Jersey Devils2-3
New York IslandersAtlanta Thrashers6-3
Philadelphia FlyersSt. Louis Blues2-1 (SO)
Washington CapitalsFlorida Panthers7-4
Columbus Blue JacketsCarolina Hurricanes3-2
Minnesota WildDallas Stars3-2
Calgary FlamesNew York Rangers3-1
Anaheim DucksPhoenix Coyotes4-3