[SF] Uitslag Race 2 Jarama

Sally (Tessa)
Ho-Pin Tung wist Race 2 van de Superleague Formula in Spanje te winnen. Het was Adrián Vallés die de wereldtitel voor Liverpool binnensleepte met zijn vierde plaats. Craig Dolby (Tottenham) en Kasper Andersen (FC Midtylland) werden tweede en derde.

Andersen mocht vanwege de uitslag van Race 1 vanmorgen vooraan starten en de Deen wist de leiding te behouden. Nelson Panciatici was in gevecht met Esteban Guerrieri en de twee raakten elkaar waardoor een derde coureur, Carlo van Dam van de baan raakte. Een heuse startcrash had tot gevolg waarbij Van Dam en Antonio Pizzonia de strijd moesten staken. Guerrieri (Olympiacos) kon weer verder nadat hij een nieuwe vleugel - nota bene bij Galatasaray - gehaald had.

Dit alles had de safety car tot gevolg en het was Tung die voor Galatasaray de betere herstart kende en zo ging de leiding in de wedstrijd naar de Nederlandse Chinees. Dolby was zijn goede finish (tweede) in de race van vanmorgen nog niet vergeten en de Brit zou theoretisch nog kans maken op de titel. Dolby reed dan ook voor wat hij waard was en de een na de andere wagen werd gepasseerd vanaf de een-na-laatste startplek. De Brit hoefde niet zo snel te pitten en door die strategie wist hij zelfs op te klimmen naar de tweede plek.
Yelmer Buurman, die als laatste moest starten, ging ook laat de pits in, maar de Nederlander kwam daar in contact met Panciatici en hij kon zijn auto laten staan waar die stond.

Voor Tung was het een makkelijke race tot aan de finishvlag, daarmee zijn eerste zege pakkend in de Superleague Formula. Dolby kwam als tweede over de streep, voor Andersen. Aangezien Vallés een vierde plaats haalde, pakte de Spanjaard de titel in het kampioenschap voor het team van Liverpool FC. Tottenham Hotspur mocht de tweede plaats halen en FC Basel stond op het laagste treedje van het erepodium.

Tristan Gommendy en Sébastien Bourdais pakten de laatste punten voor respectievelijk de vijfde en zesde plaats. De Fransman kende een prima race aangezien hij van de zeventiende plek was gestart.

Er is nog een finalerace door de eerste zes coureurs verreden om de beste rijder van het weekend te bepalen. Die werd gewonnen door Buurman, voor Bourdais en Vallés. Tung werd daarin vierde, voor Gommendy en Dolby.

Dit was het einde van Superleague Formula van dit seizoen. Volgend jaar zal - onder voorbehoud - op 3 en 4 april gereden worden op Silverstone.


Volledige uitslag en eindstand in het kampioenschap volgen zsm