Uitslag Atlético Madrid - Real Madrid

Maikel (WeebI)
Real Madrid heeft de laatste Derbi Madrileño van 2009 gewonnen. De schutterende verdedigers van Atlético de Madrid moesten driemaal een goal toelaten, tegenover twee aan de overkant.

Real Madrid kwam uitstekend uit de startblokken bij de slecht presterende stadsrivaal. Kaká kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien en schoot hard langs Sergio Asenjo. De bezoekende club ging door met aanvallend voetbal op de mat leggen, en dat resulteerde in een treffer van Kaká's landgenoot Marcelo. Naar de rust toe kreeg Atlético kansen op de aansluitingstreffer. Diego Forlán raakte echter de paal, en vlak voor rust had de Uruguayaan in vrije positie de bal moeten krijgen van Simão, maar de Portugees ging tevergeefs voor eigen succes.

Na rust loerde De Koninklijke op de beslissende treffer. Terwijl de op de bank begonnen Raúl klaarstond om hem te vervangen, schoot Gonzalo Higuaín in de 64e minuut raak: 0-3. Het duel leek gespeeld, maar Sergio Ramos moest al snel aan de handrem trekken toen de 1-3 dreigde. Het kwam de rechtsback op een rode kaart te staan. Tien minuten voor tijd kon Forlán ineens wel scoren, en twee minuten later zag hij zijn ingevallen teamgenoot Kun Agüero de spanning volledig terugbrengen.

Doelman Iker Casillas hield zijn ploeg in het restant echter knap op de been. De drie punten zouden uiteindelijk dan ook meegaan met de club van Manuel Pellegrini. De Chileense trainer moest het bezoek aan de rivaar nog bekopen met een projectiel dat vanuit het publiek op zijn hoofd gegooid werd. Hij zal echter blij zijn dat de Madrilenen de aansluiting met FC Barcelona, dat eveneens won, behoudt.

Club Atlético de Madrid - Real Madrid CF 2-3
5' Kaká 0-1
25' Marcelo 0-2
64' Gonzalo Higuaín 0-3
66' Sergio Ramos (Real Madrid)
79' Diego Forlán 1-3
81' Kun Agüero 2-3

Stadion: Vicente Calderón, Madrid
Arbiter: Carlos Clos Gómez
Gele kaart: Raúl García, Simão, Pablo (Atlético), Álvaro Arbeloa, Kaká, Lassana Diarra, Ezequiel Garay (Real Madrid)

Opstellingen:

Club Atlético de Madrid: Asenjo; Ujfalusi, Pablo (Sinama-Pongolle/89), Perea, A. López; Santana, Raúl García; Reyes (Maxi Rodríguez/59), Jurado (Agüero/46), Simão; Forlán.

Real Madrid CF: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Garay, Arbeloa; Lass, Alonso; Kaká (Van der Vaart/85), Marcelo; Higuaín (Raúl/65), Benzema (Gago/69).