Basisplaats voor Darley tegen AZ

Sjors (Sj0rSz)
Darley mag zich sinds lange tijd weer opmaken voor een wedstrijd in de basis van Feyenoord. De sluitpost van de Rotterdammers raakte in het openingsduel van de Eredivisie geblesseerd aan zijn knie.

Darley maakt zijn opwachting in het doel, daar eerste doelman Rob van Dijk niet beschikbaar is wegens een schorsing. De doelman kreeg afgelopen zondag de rode kaart voorgeschoteld nadat hij in het duel met Ajax (5-1) Luis Suárez neerhaalde. Komende zondag ontmoeten de Feyenoorders het AZ van Ronald Koeman.

Feyenoord-trainer Mario Been gaf de talentvolle Darley de voorkeur boven Erwin Mulder. "Er zijn geen grote verschillen tussen Erwin en Darley, maar na lang praten hebben we als technische staf deze beslissing genomen", aldus de oefenmeester op het digitale thuis van de Stadionclub.

Ook Sekou Cissé keert terug in de basis. De zomeraankoop liep drie weken geleden tegen een rode kaart aan in de Rotterdamse derby met Sparta Rotterdam (1-2), maar is nu weer beschikbaar. "Ik ben blij dat hij terug is", aldus Been. "We kunnen hem goed gebruiken. Hij is een goed aanspeelpunt, heeft snelheid en kracht."