[NASCAR] Montoya: "Titel is voor Johnson"

Peterselieman
Juan Pablo Montoya beleeft zijn beste seizoen in de NASCAR tot nu toe. De Colombiaan staat vierde in het kampioenschap en deed tot enkele races geleden serieus mee om de titel. Deze lijkt nu voor Jimmie Johnson te zijn. Montoya hoopt dit jaar nog wel zijn eerste race te winnen.

Vorig weekend in Talladega werd de titelstrijd voor een groot deel beslist nadat Johnson de enige van de titelpretendenten was die uit de malaise bleef. "Als ik reëel ben heeft hij het in de pocket, tenzij hem zondag wat overkomt," zei Montoya. "We hebben nog drie races te gaan waarin van alles kan gebeuren, maar als je naar vorig weekend kijkt dan was het voor iedereen die op hem jaagt een slechte race. Hij was de enige uit de top vijf die geen ongeval kreeg."

Montoya vindt dat zijn puntenachterstand waarmee hij The Chase inging nadelig voor hem is geweest. "Volgend jaar moeten we in de top vijf staan voordat The Chase begint. We zaten er dit jaar bij, maar we dachten dat we niet echt mee konden doen om het kampioenschap omdat we geen bonus hadden. Volgend jaar moeten we races winnen om die te krijgen. Hopelijk kunnen we nog een winnen voordat het seizoen afgelopen is."