Uitslag FC Twente - FC Sheriff

Matthias (Veritaz)
FC Twente heeft zijn vierde wedstrijd in de Europa League gewonnen van FC Sheriff. In Enschede werd het 2-1 voor de Tukkers.

Steve McClaren had geen beter scenario kunnen bedenken voor de beginfase. Zijn ploeg kwam namelijk al na zeven minuten op voorsprong door een treffer van Miroslav Stoch. Twente had het echter wel moeilijk. Tiraspol gaf de koploper van de Eredivisie weinig ruimte, en kreeg enkele goede kansen na geklungel bij de Tukkers.

Na een slordige openingsfase kreeg Twente meer vat op het spel en ontstonden er kansjes. Daar ontstonden echter geen doelpunten meer uit en men ging rusten met een minimaal verschil.

Na rust kwam Sheriff veel beter uit de kleedkamer. Het zette veel druk op Twente, was veel feller en forceerde foutjes bij de Twentenaren. De gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook, maar hij werd gemaakt door Tioté die de bal in eigen doel gleed.

Ook na de gelijkmaker kon Twente geen vuist maken. N'Kufo kreeg nog wel een geweldige mogelijkheid op de 2-1, maar verzuimde hem tussen de palen te schieten. De bezoekers daarentegen creëerden kansen en hadden mogelijkheden op de drie punten. Die gingen uiteindelijk toch naar Twente, omdat Stoch naar binnen trok en de bal in de korte hoek schoot.


FC Twente - FC Sheriff Tirapol 2-1
7’ Miroslav Stoch 1-0
67’ Sjeik Tioté (e.d.) 1-1
89’ Miroslav Stoch 2-1

Toeschouwers: 20.200
Scheidsrechter: Kulbakov (WRu)
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: N'Kufo, Stoch (FC Twente), Koetsjoev (FC Sheriff Tirapol)

Opstellingen

FC Twente: Boschker; Stam, Douglas, Wisgerhof, Carney; Brama (Akram/57), Perez (Tioté/46), Janssen (Parker/79); Ruiz, N'Kufo, Stoch

FC Sheriff Tirapol: Namasco; Mamah, Tarkhnishvili, Nadson, Rodriguez; Balima (Diedhiou/65), Rouamba, Jerochin, Caroneencov; Suvorov (Volkov/71), Koetsjoek