Uitslag sc Heerenveen - Hertha BSC

Olga Kroeders
Sc Heerenveen heeft de vierde wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League thuis in Heerenveen verloren. Tegen Hertha BSC werd het 2-3.

De Friezen kwamen al na vier minuten op voorsprong. Papadopulos kreeg de bal voor de voeten na een corner en scoorde de 1-0. In plaats van door te drukken wachtte Heerenveen te veel af. De Duitsers konden hierdoor de aanval zoeken en via Domovtsjijski kwam Hertha weer langszij.

Heerenveen schroefde daarna het tempo weer wat op en drong Hertha terug tot in hun strafschopgebied. Het was wederom Papadopulos die de Friezen op voorsprong zette. Hij knikte een voorzet van Assaidi achter de doelman van de Duitsers.

In de tweede helft speelden de Friezen te slordig en te afwachtend. En in de 52e minuut was het Domovtsjijski die de 2-2 maakte nadat hij een voorzet van Wichniarek op waarde schatte. Heerenveen probeerde weer aan te zetten, maar de overtuiging ontbrak bij de ploeg van trainer De Jonge. Beerens was nog wel dicht bij de 3-2 maar Hertha had meerdere kansen om op voorsprong te komen mede door het geklungel aan de kant van Heerenveen.

De laatste twintig minuten ging alles fout bij Heerenveen en in de blessuretijd was het Wichniarek die de genadeslag toebracht en er voor zorgde dat Hertha BSC de drie punten mee terug naar Duitsland neemt.



Karakteristieken

sc Heerenveen - Hertha BSC 2-3
4' Papadopulos 1-0
21' Domovtsjijski 1-1
36' Papadopulos 2-1
52' Domovtsjijski 2-2
90+1 Wichniarek 2-3

Toeschouwers: 18.000
Scheidsrechter: Balaj (Roe)
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Friedrich (Hertha BSC)

Opstellingen

sc Heerenveen: Vandenbussche, Koning, Breuer, Bak Nielsen, Popov, Losada (Paulo Henrique/82), Svec, Elm, Beerens (Väyrynen/66), Papadopulos, Assaidi

Hertha BSC: Drobn ,Stein, Friedrich, Von Bergen, Pejcinovic, Nicu (Piszczek/72), Lustenberger, Cícero, Domovtsjijski (Janker/90+2), Wichniarek, Bigalke (Raffael/60)