Uitslag Arsenal - AZ

Stefan (sportfreak)
AZ is er ook zijn vierde wedstrijd in de Champions League niet in geslaagd te winnen. In Londen ging het met 4-1 onderuit tegen Arsenal.

De ploeg uit Alkmaar hield rekening met een stormachtige openingsfase van Arsenal en die kwam er ook. AZ bleef echter vrij eenvoudig overeind, alleen Van Persie werd gevaarlijk met een schot dat net voorlangs ging. Wat verder in de wedstrijd kwam de thuisploeg toch nog op voorsprong. AZ-keeper Romero verkeek zich op een op het oog simpel schot van Fabregas. Nog voor rust kwam Arsenal op 2-0 toen Nasri zijn tegenstander uitkapte en raak schoot.

In de tweede helft nam Arsenal wat gas terug en liet de ploeg uit Alkmaar het spel maken. Het spel was echter te traag en te slecht om te kunnen profiteren. Op het moment dat Arsenal even bijschakelde kwam het er razendsnel uit en scoorde zo nog twee keer. Op aangeven van Arsjavin scoorde Fabregas zijn tweede doelpunt en Diaby scoorde de 4-0. Het enige gevaar van AZ kwam van een schot van Pelle op de lat. In de slotfase scoorde invaller Lens nog wel de 4-1, maar toen was de wedstrijd al gespeeld.

AZ heeft echter nog altijd kans op de volgende ronde. Standard Luik won namelijk van Olympiakos.

Karakteristieken:

Arsenal – AZ 4-1
25' Fábregas 1-0
43' Nasri 2-0
52' Fábregas 3-0
72' Diaby 4-0
82' Lens 4-1

Toeschouwers: 59.345
Scheidsrechter: Hamer (Lux)
Stadion: Emirates Stadium
Gele kaart: Moisander (AZ)

Opstellingen

Arsenal: Almunia, Eboué, Gallas, Vermaelen, Gibbs, Nasri, Fábregas (Ramsey/
67), Song, Diaby, Arsjavin (Rosick /75), v.Persie (Da Silva/67)

AZ: Romero, Jaliens, Moisander, Moreno, Poulsen (Pocognoli/64), Dembélé (Lens/58), Mendes da Silva (Wernbloom/70), Holman, Schaars, Martens, Pellè