FOTA betreurt vertrek Toyota

Peterselieman
De Formula One Teams' Association (FOTA) vindt het jammer dat Toyota de F1 verlaat, terwijl de sport er goed voor staat. De Japanse automaker is na Honda en BMW de derde fabrikant die de sport de rug toekeert.

"De Formula One Teams' Association is vandaag in mineur door het plotselinge vertrek van Toyota. Alle FOTA-teams willen Toyota bedanken voor haar positieve bijdragen in de afgelopen jaren aan de Formule 1. Toyota heeft zich weliswaar gecommitteerd aan de Formule 1 tot 2012, maar financiële omstandigheden in de auto-industrie, samen met de periode van onzekerheid en geruzie die er in de F1 was, hebben er voor gezorgd dat Toyota niet in de sport kon blijven."

"We hopen dat Toyota in de nabije toekomst terugkeert in de sport, maar in de tussentijd moeten de bestuurders van de sport er voor zorgen dat 2010 net zo succesvol zal worden als we hopen," zo luidde een verklaring van de FOTA waarin ook de resterende fabrikanten behouden moeten blijven. Daarnaast moet er gezorgd worden dat de grid volledig intact blijft, dus met dertien teams in 2010.

'De FOTA wil daarnaast John Howett bedanken die als vice-voorzitter zijn passie getoond heeft en een fundamentele bijdrage geleverd heeft in het maken van de nieuwe Concorde Agreement, het voor langere periode gelijk houden van de regels en in het zorgen voor een meer constructieve omgeving voor alle partijen om samen te werken."