Weinig interesse bandenfabrikanten in F1

Peterselieman
Bridgestone heeft aangegeven na 2010 de Formule 1 te verlaten. De Japanse bandenfabrikant is sinds 1997 actief in de sport en heeft een succesvolle periode achter de rug. De vraag is welk merk Bridgestone op moet volgen, want veel interesse is er nog niet.

Michelin was in een recent verleden al eens bandenleverancier in de Formule 1. Het Franse team voorzag bijvoorbeeld in 2005 op drie teams na het gehele veld van rubber. Volgens een woordvoerder van de Noord-Amerikaanse tak van het bedrijf overweegt Michelin geen terugkeer in de Formule 1.

Ook Goodyear ziet een terugkeer in de koningsklasse van de autosport niet zitten. Het Amerikaanse bedrijf leverde tussen 1959 en 1998 onafgebroken de banden voor de F1, maar een terugkeer is volgens woordvoerder Ed Markey uitgesloten.

Tenslotte heeft ook Pirelli aangegeven niet terug te willen keren naar de Formule 1. Het Italiaanse bedrijf was tussen 1950 en 1991 in verschillende periodes actief in de sport. Pirelli zegt zich te willen richten op raceklasses waarin gereden wordt met banden die dichtbij de banden voor de straatauto's en -motoren komen. In die strategie past geen Formule 1.