Hülkenberg hoopt Barrichello bij te houden

Peterselieman
Nico Hülkenberg hoopt zijn teamgenoot voor volgend jaar bij Williams in de Formule 1 Rubens Barrichello regelmatig bij te kunnen gaan houden en ook te verslaan. De Duitser was in het verleden testcoureur bij de Britse renstal en kreeg voor 2010 een racecontract aangeboden.

Hülkenberg won dit jaar de titel in de GP2, terwijl Barrichello dit seizoen in de Formule 1 derde werd achter zijn Brawn GP-teamgenoot Jenson Button en Sebastian Vettel. Daarom weet de Duitser ook niet waar hij staat ten opzichte van de meest ervaren coureur in de historie van de F1.

"Het is lastig te zeggen, met name in het begin van het seizoen. Ik hoop dat ik zijn tempo meteen bij kan houden en dat ik zijn snelheid en resultaten kan evenaren of soms kan overtreffen," zei Hülkenberg die zei dat een ervaren teamgenoot voordelen heeft. "Ik wil met de best mogelijke teamgenoot werken, dus een die snel, ervaren en een goed coureur is. En dat is Barrichello. Ik denk dat ik heel veel van hem kan leren."

Voor het nieuwe seizoen mag er weinig getest worden, dus Hülkenberg zal veelvuldig in de simulator te vinden zijn. Ook zei de Duitser dat Williams hem geen druk voor het nieuwe seizoen heeft opgelegd. "Tuurlijk verwachten ze wat van mij, want anders hadden ze mij niet in de auto gezet. Maar ze zeggen niet tegen mij dat ik volgend jaar per se een overwinning moet behalen."


Nico Hülkenberg