[NHL] Red Wings verslaan Bruins

Denny (nyny83)

De Detroit Red Wings hebben de Boston Bruins thuis met 2-0 verslagen. Goalie Chris Osgood behaalde met een beetje hulp van de paal de 50ste shutout van zijn carriere. Henrik Zetterberg en Tomas Holmstrom zorgden voor de goals.

"Ik geef niet veel om shutouts," zei Osgood na afloop van de wedstrijd. [i]"Het enige dat het oplevert is dat je een goede kans op een overwinning haalt. Grant Fuhr was mijn idool vroeger en die gaf alleen om het winnen van wedstrijden. Dat is ook mijn mentaliteit." Wings-coach Mike Babcock was desalniettemin erg blij met de shutout van de goalie en gaf aan dat een groot deel van de overwinning te danken was aan het goede spel van Osgood.

De Bruins lijken vooral een probleem met scoren te hebben. Voor de tweede keer op rij wisten zij het net niet te vinden, en ze verloren voor de derde keer in vier wedstrijden. In die vier wedstrijden scoorden zij slechts driemaal. "We zullen moeten laten zien dat we het zat zijn om te horen dat we wel goed spelen maar niet winnen," aldus coach Claude Julien.

Beide goals van de Red Wings werden al gemaakt in de eerste periode. Zetterberg scoorde direct uit de face-off in de powerpay terwijl Holmstrom een pass van Pavel Datsyuk binnenschoot. Beide teams hadden te maken met blessures van een aantal belangrijke spelers. Detroit miste Johan Franzen en Valtteri Filppula, terwijl de Bruins Marc Savard en Milan Lucic misten.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Detroit Red WingsBoston Bruins2-0
Toronto Maple LeafsTampa Bay Lightning1-2 (OT)
Montreal CanadiensAtlanta Thrashers4-5
Vancouver CanucksNew York Rangers 4-1
Anaheim DucksPittsburgh Penguins3-4