[Upd] Toyota vertrekt uit de F1

Jorn (existenz)
Volgens diverse Japanse bronnen zal Toyota vandaag haar onmiddellijk vertrekt uit de Formule 1 bekend maken. Deze beslissing zou afgelopen dinsdag genomen zijn door de raad van bestuur van het Japanse bedrijf.

De officiële aankondiging wordt vandaag verwacht tijdens een persconferentie die door de Toyota Motor Company belegd is. Hierin zou het team haar beslissing uitleggen.

Het mogelijke vertrek van de Japanse autofabrikant hangt al maanden boven het paddock en zou het derde Japanse merk zijn, na Honda en Bridgestone, dat de sport zou verlaten.

Update 9.34 uur

Toyota heeft bekendgemaakt dat het per direct vertrekt uit de Formule 1. De Japanse autofabrikant zegt dat het voor het tweede jaar op rij verlies maakt en dat daarom de hoge kosten die de F1 met zich meebrengt niet meer te verantwoorden waren, zo maakte het bedrijf vandaag bekend in een persconferentie.

De geruchten rond het vertrek van het team waren er al toen het bedrijf besloot het circuit in Fuji niet meer te willen gebruiken voor Formule 1-races. Een maand geleden werd bekend dat Williams de motoren van het Japanse bedrijf inruilde voor die van Cosworth. Er waren geruchten dat Toyota het budget voor de F1 sterk wilde reduceren, maar het bedrijf heeft nu toch besloten de stekker er helemaal uit te trekken. Toyota gaat proberen om de renstal, die de basis in Keulen heeft, nog te verkopen.