Terugkeer Schumacher was emotionele keuze

Peterselieman
De terugkeer van zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 Michael Schumacher was niet gebaseerd op rationeel nadenken, maar was een emotionele keuze. De Duitser is goed bevriend met Massa en wilde de Braziliaan helpen door na diens ongeval in Hongarije weer bij Ferrari in te stappen.

"Het was niet echt een rationele beslissing, meer een emotionele. Ik dacht 'waarom ook niet, het is parttime, het zou leuk kunnen zijn.' Na een vergadering met Luca di Montezemolo ging ik alle punten na, vooral omdat het Felipe was. Hij is als een broer voor me. Een van de redenen waarom ik gestopt was, was omdat ik wilde dat hij in een competitieve auto reed," zei Schumacher tegenover Reuters.

"Dus omdat hij het was die dat ongeluk had en daaronder leed, kon ik heel makkelijk 'ja' zeggen," zei de Duitser die af moest haken omdat hij na een motorongeval in februari nog steeds last van zijn nek had. In zijn plaats reden Luca Badoer en Giancarlo Fisichella, maar beiden konden geen potten breken bij het team uit Maranello.