Volleyballer Van Dijk voorlopig nog aan de kant

Olga Kroeders
De Nederlandse volleybalbond meldt dat international Kay van Dijk nog minstens twee maanden aan de kant staat. Van Dijk, die voor het Italiaanse Loreto speelt, liep eind vorige maand bij een auto-ongeluk onder meer een schedelbasisfractuur op.

Artsen zeggen dat de diagonaalaanvaller, die vandaag het ziekenhuis mocht verlaten, volledig zal herstellen en in de toekomst weer mag volleyballen.

Van Dijk raakte op een natte weg in de slip, botste vervolgens tegen de vangrail en werd ook nog eens geraakt door een vrachtwagen. Hij raakte bewusteloos en werd door zijn teamgenoot Andrej Diatsjkov, die ongedeerd bleef, uit de wagen gesleept.

Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij zijn neus had gebroken en dat zijn schedel op twee plaatsen was beschadigd. Achter zijn rechteroor een breuk, terwijl achter het linkeroor alleen een scheurtje zat.

Van Dijk kan momenteel zijn rechteroog en rechtermondhoek niet helemaal sluiten vanwege een bloeduitstorting die op een zenuw drukt. Volgens de artsen zal dit genezen maar dan zal hij wel de komende tijd rust moeten houden.