150 Ajacieden als VIP naar Zagreb

Sjors (Sj0rSz)
Er zullen op 5 november toch supporters van Ajax naar Zagreb afreizen. De Amsterdamse formatie speelt op die dag, in het kader van de Europa League, tegen Dinamo Zagreb. Dit is opvallend, aangezien de Kroaten eerder deze week nog een zware straf kregen opgelegd.

Nu is het echter zo dat er toch nog 150 supporters van Ajax mee zullen reizen naar Kroatië. "We hebben - zoals gebruikelijk bij dit soort straffen - van de UEFA toestemming gekregen om 200 mensen mee te nemen," liet een woordvoerder van club uit de hoofdstad weten. "Omdat minder dan veertig businessclubleden zich hadden aangemeld, konden we de supporters 'upgraden'. Het is een geste naar onze trouwe aanhang, die al vervoerskosten heeft gemaakt. Omdat rond de wedstrijd een verhoogd veiligheidsrisico geldt, gebeurt dat onder strikte voorwaarden. De fans moeten een door ons opgestelde brief ondertekenen."

De eerdergenoemde sanctie, die door de UEFA is opgelegd, is een gevolg van de rellen tijdens het Europa League-duel tegen FC Timisoara. Daarnaast kreeg de Kroatische formatie ook nog drie punten in mindering.