Van Kouwen: "Deze ging goed de hoek in"

Olga Kroeders
NAC Breda kwam gisteren op bezoek bij VVV-Venlo bijzonder goed weg met een 1-1 gelijkspel. De vechtlust was dan wel groot, met negen man sleepten de ploeg uit Breda een punt uit het vuur.

Frank van Kouwen (VVV) zorgde voor de prachtige 1-0. "Ik had het met schoten van afstand al een paar keer geprobeerd, maar deze kwam perfect voor mijn voeten en ging goed de hoek in. Het is wel fijn dat je op 1-0 komt, maar het is een domper dat je het in de tweede helft weggeeft", zei Van Kouwen tegenover Eredivisie Live.

"We komen in de eerste helft al te spelen tegen tien man en speelden daarna behoorlijk. We maakten een doelpunt en er was eigenlijk niks aan de hand. In de tweede helft speelde NAC verder naar voren en ontstond er onrust bij ons. We kwamen niet aan het voetballen toe", gaf de doelpuntenmaker de verhoudingen in het veld weer.

En wat ging er in de tweede helft nog meer fout? "In een overtalsituatie moet je het veld breed houden en de ruimtes benutten. Dat hebben we niet goed gedaan. Door de druk van NAC werd dat ook lastiger", aldus Van Kouwen.