[NK] Mulder verbaast zichzelf

Sjors (Sj0rSz)
Vandaag is voor veel schaatsers het NK afstanden in Heerenveen van start gegaan. Dit geldt ook voor Ronald Mulder, die sinds enkele uren weet dat hij aan de wereldbekerwedstrijden op de 500 meter mag gaan deelnemen.

Mulder wist tijdens de eerste 500 meter de tweede plaats te pakken. Enkele uren later won hij de kortste afstand zelfs, waardoor hij als tweede in het eindklassement eindigde.

"Ik zou liegen als ik zeg dat ik kort na afloop niet baalde," liet Mulder, die na de eerste race al een prima uitgangspositie had, in een eerste reactie weten. "Toen wist ik eigenlijk al dat ik mijn doel om deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijden in Berlijn en Heerenveen had bereikt. Jammer dat ik het in de tweede rit net niet heb gehaald."

Vorig jaar werd Mulder nog negende op de 500 meter. De progressie heeft de schaatser vooral geboekt aan de begeleiding van zijn team APPM. Zij worden namelijk door twee voormalige sprinters getraind, te weten Gerard van de Velde en Jan Ykema.

"Het zijn twee olympische helden, voorbeelden," liet Mulder over het eerdergenoemde duo weten. "Van Velde traint ons het grootste gedeelte, maar ook Ykema is van grote waarde."

Ook de andere schaatsers van APPM deden het prima. Zo werd Lars Elgersma vijfde en eindigde Michel Mulder als zevende.