Jie verrast opnieuw met halve finale

Sjors (Sj0rSz)
In het Stade Pierre de Coubertin in Parijs heeft Yao Jie voor de tweede keer op rij de halve finale bereikt van een Super Series-toernooi, de belangrijkste toernooienreeks van de World Badminton Federation. Vorige week bereikte ze de laatste vier van de Denmark Super Series.

Inde kwartfinale van de Yonex French Open Super Series 2009 versloeg ze in drie games Adriyanti Firdarsari. De Indonesische had gisteren voor een sensatie gezorgd door de Deense Tine Rasmussen (afgelopen zondag winnares van de Denmark Super Series) de baas te blijven.

Na verlies van de eerste game (18-21) was het in de tweede game ongelooflijk spannend. De aanvankelijke voorsprong van Jie slonk tot één punt. Ze finishte op de valreep met 21-19. Bij een 8-8 stand in de beslissende derde game was het verzet van Firdarsari gebroken. Jie stoomde in sublieme stijl door naar 21-15 winst.

Het is nog niet bekend wie haar tegenstandster wordt in de halve finale: de als eerste geplaatste Chinese Wang Lin of Saina Nehwal uit India.