[NHL] Lightning op de goede weg

Denny (nyny83)

De Tampa Bay Lightning zijn het jaar een stuk beter begonnen dan ze vorig jaar eindigen. Na tien wedstrijden staan zij in de middenmoot van de Eastern Conference. Gisteren werden de Ottawa Senators met 5-2 verslagen dankzij twee goals van jongeling Steven Stamkos.

Stamkos bracht de Lightning in de eerste periode op een 1-0 voorsprong. Hij veranderde een schot van Vincent Lecavelier van richting. In deze periode waren de Senators ondanks drie tijdstraffen weliswaar sterker, zij wisten goalie Mike Smith niet te verslaan.

In de tweede periode waren de Lightning veel sterker dan de Senators. De Senators wisten slechts vier schoten op doel te produceren, de Lighting veertien. Dit kwam ook in de score tot uitdrukking, want Todd Fedoruk en Ryan Malone scoorden. Het werd nog erger voor de Senators, want de Lightning wisten de score zelfs uit te bouwen tot 5-0 via een tweede goal van Stamkos en een goal van Alex Tanguay. Pas halverwege de derde periode konden de Senators iets terugdoen via Jarkko Ruutu. Vijf minuten later maakte Alexei Kovalev nog de 5-2, maar het mocht niet meer baten.

Tampa Bay-coach Rick Tocchet was blij met het spel van Stamkos: "Hij komt op als leider, maar ik ga hem niet teveel druk opleggen. Hij is pas 19 jaar en al een erg goede speler." De jongeling geeft aan dat zijn goede spel te maken heeft met zijn zelfvertrouwen. "Ik heb veel vertrouwen op het ijs, het voelt beter aan dan vorig jaar. Nu wil ik de puck graag hebben terwijl ik me vorig jaar nog wel eens verstopte. Tot dusverre gaat dat prima," aldus de Canadees

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Boston BruinsNew Jersey Devils1-2
Atlanta ThrashersWashington Capitals3-4
Tampa Bay LightningOttawa Senators5-2
St. Louis BluesPhoenix Coyotes0-2
Nashville PredatorsChicago Blackhawks2-0
Edmonton OilersDetroit Red Wings6-5 (SO)
Los Angeles KingsVancouver Canucks1-2 (SO)