Whitmarsh: "F1 heeft Britse GP nodig"

Peterselieman
McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zegt dat het imago van de Formule 1 grote schade oploopt als er volgend jaar geen Grand Prix van Groot-Brittannië verreden wordt. Donington Park heeft de race toegewezen gekregen, maar dat kampt met financiële problemen.

Volgens de Daily Express heeft de licentiehouder van Donington Simon Gillett geld betaald aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone, maar het is onduidelijk of dit voor het sluiten van de deadline op maandagmiddag is gebeurd. Hierdoor wordt de situatie alleen maar onduidelijker, omdat Ecclestone inmiddels ook met Silverstone in onderhandeling is over een nieuw contract.

Dat circuit wil echter niet ten koste van alles de Grand Prix organiseren. Circuitbaas Richard Phillips zal volgens Autosport komend weekend in Abu Dhabi aanwezig zijn om de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst vlot te trekken. Totdat het officieel bevestigd is blijven de vraagtekens rond de Britse GP in 2010 aanwezig.

"Niet alleen McLaren, maar iedereen in de Formule 1 onderkent het belang van de Britse Grand Prix. Je kunt niet zeggen dat een van de races van vitaal belang is, maar het verlies van de Britse GP zou een klap voor de sport zijn. Het is de manier waarop de fans de sport steunen, het is anders dan elders," zei Whitmarsh. "Je moet eens over de kampeerplaatsen rond het circuit lopen en zien hoe toegewijd de fans zijn. Het zou zonde zijn als dat verloren gaat."