Vijf WK-speelsteden in Nederland bekend

Olga Kroeders
Volgende maand zullen de speelsteden gepresenteerd worden voor het eventuele wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 in België en Nederland. De Belgen leveren zeven steden, de Nederlanders vijf. Een woordvoerder heeft vandaag de namen van de vijf Nederlandse speelsteden bevestigd.

Als België en Nederland er in weten te slagen de organisatie van het WK binnen te halen, dan zal er in ons land worden gespeeld in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Enschede en Heerenveen. "Volgens de FIFA moeten er minimaal twaalf speelsteden zijn. Elk stadion moet een capaciteit hebben van minimaal 44.000. Op dit moment voldoen alleen de ArenA en De Kuip aan de FIFA-eisen"," aldus de woordvoerder.

De Grolsch Veste in Enschede wordt al uitgebreid naar de gewenste hoeveelheid stoeltjes. Mocht de FIFA de organisatie toewijzen aan Nederland en België, dan kan het Abe Lenstra Stadion zijn capaciteit ook uitbreiden naar 44.000.

In België zijn de zeven speelsteden ook al bekend. Daar gaat het om Brussel, Luik, Charleroi, Brugge, Genk, Antwerpen en Gent.

In december 2010 maakt de FIFA bekend wie de organiserende landen zijn voor de wereldkampioenschappen van 2018 en 2022.