[NBA] Uitslagen speeldag 1

Ermin (TheClown1)
Het officiële NBA seizoen is gisteravond van start gegaan. Na een aantal prachtige preseason games kon het echte werk beginnen. Meteen stond er een topper op het programma. De Boston Celtics, de kampioen van twee jaar geleden, ging op bezoek bij de Cleveland Cavaliers, de verliezend finalist van het oosten twee jaar geleden.

De Cavs begonnen de wedstrijd vrij goed met een aantal prachtige schoten van LeBron James maar in de tweede kwart namen de Celtics het over. Dit kwam voornamelijk door de snelheid van Ray Allen en Paul Pierce. Allen eindigde de wedstrijd met zestien punten terwijl Pierce 23 liet noteren. Kevin Garnett kwam niet verder dan dertien punten maar pakte wel tien rebounds.

James was de topscorer van de wedstrijd met 38 punten, acht assists en vier rebounds. Shaquile O’Neal, die overkwam van de Phoenix Suns, kwam niet verder dan tien punten en evenveel rebounds. Maurice Williams werd de hele wedstrijd goed tegengehouden door de snelle guard van de Celtics waardoor hij slechts twaalf punten scoorde.

De eindstand in de wedstrijd was 89-95 in het voordeel van de Celtics.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Cleveland CavaliersBoston Celtics89-95
Los Angeles LakersLos Angeles Clippers99-92
Portland TrailblazersHouston Rockets96-87
Dallas MavericksWashington Wizards91-102