[Upd] AZ in gesprek met DESKO

Olga Kroeders
DESKO, een bedrijf dat gespecialiseerd is in verkoop en verhuur van kantoormeubelen, is een serieuze kandidaat om tot het einde van dit seizoen DSB Bank op te volgen als shirtsponsor. Dit meldt De Telegraaf.

Volgende week zal de directeur van het bedrijf, Michael Kuiper, een gesprek hierover voeren met de algemeen directeur van AZ, Toon Gerbrands. Gerbrands hoopt dat de curatoren de landskampioen 'groen licht' geven om mee te delen in de 'meeropbrengst' van de nieuwe shirtsponsoring.

DESKO is geen onbekende in de voetbalwereld. Het is hoofdsponsor van AGOVV Apeldoorn en ook shirtsponsor van de zondageersteklasser Purmersteijn.

Update 13:15 uur

In een reactie heeft Gerbrands gezegd dat partijen, die zich als eventuele sponsor van AZ in de media melden, sponsoring kunnen vergeten. "Meneer Kuiper heeft ons gisteren gemaild, en nu staat het in de krant. Dan is het over, die meneer heeft niet door hoe AZ werkt."

Dit geldt ook voor de Friese zakenman Romke Kooyenga die shirtsponsor van AZ wil worden."Die meneer Kooyenga kan maar beter met een grote boog om Alkmaar heenrijden. Al dat soort vogels maakt ons uitermate cynisch en soms kwaad,” aldus Gerbrands.