[NHL] Avalanche blijft verrassen

Denny (nyny83)
Colorado Avalanche heeft de Edmonton Oilers met 0-3 verslagen in een uitwedstrijd en zet daarmee de goede reeks voort. Het team dat vorig seizoen als laatste in de conference eindigde staat nu bovenaan in de conference met negen overwinningen en twee overtime losses.

De spelers en coach van de Avalanche zijn echter een stuk minder verrast met de goede start. "Het maakt ons niet uit hoe anderen over onze start denken," aldus coach Joe Sacco. "Ik denk dat teams zich zo langzamerhand realiseren dat ze er klaar voor moeten zijn als ze tegen ons spelen."

Wojtek Wolski scoorde twee goals en staat nu op zeven. Goalie Craig Anderson, die dit seizoen zeer goed in vorm is, stopte alle 25 schoten op doel. Milan Hejduk maakte de andere goal voor de Avalanche; hij was degene die ze al na 25 seconden op voorsprong zette. De eerste goal van Wolski volgde pas halverwege de derde periode, zijn tweede was in de laatste minuut in een leeg net. "De line met Paul Stastny en Hejduk lijkt goed te klikken waardoor we veel punten maken," aldus de jonge left wing.

De Edmonton Oilers verloren de derde wedstrijd op rij en deden zo hun goede reeks aan de start van het seizoen teniet. Bovendien scoorden zij al zeven periodes op rij niet. "We zullen beter moeten spelen als we een topteam willen zijn. We deden helemaal niets in de eerste periode en we moeten ons schamen dat we al twee wedstrijden op rij niet gescoord hebben," sloot de jonge aanvaller Sam Gagner af.

Er werden nog twee andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De Washington Capitals versloegen thuis de Philadelphia Flyers met 4-2, en de Detroit Red Wings wisten uit met 4-5 te winnen van de Vancouver Canucks.