Been: "Babovic is van meerwaarde"

Olga Kroeders

Feyenoord was gisteren dan niet groots tegen FC Den Bosch, maar trainer Mario Been zag wel een lichtpunt: Stefan Babovic. De Serviër maakte vlak voor tijd de 2-0 in De Kuip.

Echt tevreden over het bekerduel met FC Den Bosch kon Been niet zijn. "We kwamen moeilijk tot scoren. Het moet allemaal nog wat scherper en sneller", was de oefenmeester duidelijk tegenover het ANP.

Toch ziet Been de avond, ondanks het weinig briljante veldspel, wel als winst. "We hebben weinig tot niets weggegeven. We hebben evenmin blessures opgelopen. Daardoor zijn we goed uit de strijd gekomen. We hebben aan onze plicht voldaan. We gaan ons nu richten op de klassieker zondag tegen Ajax."

Stefan Babovic debuteerde in de basis en beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. Hij scoorde in de slotfase. "Hij wil elke bal hebben, daar houd ik van. Hij is met zijn creativiteit een meerwaarde voor Feyenoord. Hij wil ook dolgraag slagen bij ons. Of hij tegen Ajax opnieuw in de basis begint? We zullen zien welke namen zondag uit de hoge hoed vallen. Maar bedankt voor de tip."